×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Olvasóink többsége szerint lesznek tüntetések Biden beiktatása alatt

 

Ezen a héten arról kérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük lesznek-e demonstrációk Joe Biden beiktatási ceremóniája közben.

A Capitolium január 6-i ostroma miatt az amerikai biztonsági erők túlbiztosítással készülnek a megválasztott elnök, Joe Biden január 20-i beiktatására – fogalmazott Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója az M1 reggeli hírműsorában hétfőn.

Olvasóink közel 80 százaléka véli úgy, hogy lesznek valamilyenféle demonstrációk az Amerikai Egyesült Államok 46. elnökének beiktatása ideje alatt.

Akik úgy vélik, hogy lesznek demonstrációk, azok csoportja két részre oszlik. A szavazók 56 százaléka úgy véli, hogy a demonstrációk erőszakosak lesznek, és komoly rendzavarásra számítanak. A másik fele a fentebb említett csoport másik részébe tartoznak azok, akik szerint a demonstrációk békésen fognak zajlani. Erre a válaszlehetőségre a szavazók 23 százaléka szavazott.

A legkevesebb szavazatot a „nem, olyan rendőri készültség van, hogy mindenképpen megakadályozzák a tüntetéseket” válaszlehetőség kapta, az összes szavazat 21 százalékát.

Joe Bident, az Egyesült Államok 46. elnökét a mai napon, közép-európai idő szerint 18 órától iktatják be hivatalába.

A címlapfotó illusztráció.