×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elfogták a Capitolium „hívatlan vendégét”

 

A „hívatlan vendég” Nancy Pelosi irodájában (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodája, az FBI pénteken őrizetbe vette azt a férfit, aki szerdán részt vett a Capitolium ostromában és egy fénykép tanúsága szerint beült a képviselőház elnökének irodájába, majd az asztalon pihentette lábát.

A 60 éves férfi, Richard Barnett ellen engedély nélküli behatolás tiltott helyre, garázdaság, köztulajdon eltulajdonítása a vád – mivel magával vitt némi levelezést. Mindezért legfeljebb egy év börtön fenyegeti.

Barnett egyébként a demokrata párti Nancy Pelosi irodájában „hívatlan vendégeskedett”.


Az FBI jutalmat tűzött ki információért a Capitoliumban csőbombákat elhelyezőről

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) jutalmat ígér annak, aki információval segíti kideríteni, ki helyezett el két csőbombát a Capitoliumban a szerdai ostrom során – tudatta az FBI felhívásban.

A nyomravezetői díj legfeljebb 50 ezer dollár (15 millió forint). A felhíváshoz az FBI egy felvételt is mellékelt, amelyen egy álarcos, kesztyűt és csuklyás felsőruhát viselő ember visz egy tárgyat.

A Capitolium rendőrségének közlése szerint a két csőbomba jelentős károkat okozhatott volna, és súlyosan fenyegette a közbiztonságot. A tűzszerészek hatástalanították mindkettőt még szerdán. A robbanószerkezetek egyiket a republikánusok, a másikat a demokraták nemzeti bizottságának központjánál hagyta a keresett személy.