×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egyre jobban erősödnek a magyar–bolgár gazdasági kapcsolatok

 

A magyar–bolgár gazdasági kapcsolatokról volt szó egyebek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Marijana Nikolova bolgár miniszterelnök-helyettes telefonon folytatott keddi megbeszélésén.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán kiemelte: a magyar–bolgár gazdasági kapcsolatok egyre jobban erősödnek azzal, hogy vezető magyar vállalatok egyre növelik beruházásaikat Bulgáriában.

A Szófiában és Várnában is bázissal rendelkező Wizz Air a járvány ellenére újabb járatok indításáról döntött, ezzel részt vesz a bolgár turizmus újraindításában. Az OTP pedig egy helyi bank megvásárlásával a bolgár bankpiac második legnagyobb szereplőjévé lépett elő, emellett pedig folyamatosan fejleszti az elektronikus szolgáltatásait is – ismertette a miniszter.

Mindkét kormány jelentős figyelmet fordít a Magyarországon élő bolgár közösségre, amelynek támogatását a magyar kormány harmincszorosára növelte, a bolgár kormány pedig a közelmúltban úgy döntött: a magyar kormányhoz hasonlóan, jelentős hozzájárulást biztosít az új budapesti bolgár oktatási és kulturális központ felépítéséhez – írta Facebook-oldalán a külügyminiszter.