×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egész Angliára zárlatot rendelt el a brit kormány

 

Engedelmeskedve az újabb óvintézkedések meghozatalára irányuló nyomásának, Boris Johnson miniszterelnök bejelentette Anglia teljes lezárását. Cikkünk frissült.

A szigetországban eddig 75 ezer halottja van a koronavírusnak, ráadásul felbukkant a koronavírus mutáns változata – írja a BBC és a Le Monde.

A Daily Mail hozzáteszi: a COVID riasztást a legfelsőbb szintre emelik. Az Egyesült Királyságban 58 784 új megbetegedést regisztráltak.

A kedden nulla órától érvénybe lépő intézkedést Boris Johnson miniszterelnök jelentette be hétfő esti televíziós beszédében.

Johnson hangsúlyozta ugyanakkor: az Egyesült Királyságban már több ember kapta meg a koronavírus elleni oltást, mint Európa többi országában együttvéve, és a kormány várakozása szerint a legveszélyeztetettebb lakossági csoportokból február közepére már mindenkinek beadják a koronavírus elleni oltás első dózisát.

Ez lehetővé teszi majd számos korlátozás feloldását – mondta a brit kormányfő.

Johnson szerint azonban most még szükség van az eddigieknél is szigorúbb korlátozásokra.

Ennek jegyében keddtől Anglia teljes lakossága újból csak a legindokoltabb esetekben – például bevásárlás, gyógyszerek beszerzése, orvosi ellátás vagy testmozgás céljából – hagyhatja el otthonát. Az iskoláknak online oktatásra kell átállniuk, és a szabadtéri sportlétesítményeknek is be kell zárniuk.