×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Varga Judit: Csak a határok védelmével maradhatunk magyar ország

 

A kormány a jövőben is megvédi Magyarország és Európa határait, valamint mindent megtesz azért, hogy megakadályozza a nemzetközi "migránsfolyosók" kialakulását – közölte az igazságügyi miniszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Varga Judit okafogyottnak tartja az Európai Unió Bíróságának a magyarországi menekültügyi eljárással és a tranzitzónákkal kapcsolatos csütörtöki döntését, hiszen – mint írta – már nem állnak fenn azok a körülmények, amelyekről az eljárás szólt. A kormány bezárta a tranzitzónákat, de fenntartja a szigorú határőrizetet – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy Magyarország csak addig lesz magyar ország, ameddig megmaradnak határai. „Ezért határaink védelmére nem csak ezerszáz éves államiságunk, de gyermekeink jövője is kötelez” – írta a miniszter.

Az Európai Unió luxembourgi székhelyű bíróságának döntése szerint a magyarországi tranzitzónák működését, valamint a menekültügyi és idegenrendészeti eljárásokat érintő jogszabály alkalmazásával Magyarország nem teljesítette a nemzetközi védelem megadására irányuló eljárásokkal és a területén jogellenesen tartózkodó nem uniós állampolgárok kiutasításával kapcsolatos uniós jogi kötelezettségeit.

Az uniós bíróság csütörtöki döntése szerint ugyanis a magyarországi tranzitzónák működését, valamint a menekültügyi és idegenrendészeti eljárásokat érintő jogszabály alkalmazásával Magyarország nem teljesítette a nemzetközi védelem megadására irányuló eljárásokkal és a területén jogellenesen tartózkodó nem uniós állampolgárok kiutasításával kapcsolatos uniós jogi kötelezettségeit.

A címlapfotó illusztráció.