×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Folytatja a zsarolást Brüsszel, de a kormány nem fog engedni a magyarok érdekeiből

 

Az Európai Parlament jóváhagyta a jogállamisági feltételrendszerről szóló rendeletet.

Az Európai Parlament döntően baloldali, illetve bevándorláspárti többsége folytatja azt a nyomásgyakorlást, fenyegetőzést, amely arra irányul, hogy ideológiai, értékrendbeli kérdésekben diktáljanak és ezt a jogállamisági rendeletet pedig arra használják fel, hogy zsarolják azokat a tagállamokat, amelyek nem hajlandók elfogadni a Brüsszelből érkező parancsokat – fogalmazott Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Leszögezte, hogy az Európai Unió legmagasabb szintű döntéshozó testülete az államfők és kormányfők tanácsa, ez a tanács tartott csúcstalálkozót körülbelül tíz napja, amelyen döntés született.

Világossá tették, hogy kizárólag az unió pénzügyi érdekeinek védelme, a csalás, a korrupció és a visszaélések elleni fellépés az,

ahol ennek helye van. Ahol pedig nincs helye, az például a migráció és a családpolitika. Ezt akarja ismét támadni az Európai Parlament, saját hatásköreit kívánja bővíteni – mint mondta a képviselő.

Az unióban tiszteletben kell tartani a szuverén államokat,

azok alkotmányos hagyományait, hiszen az egyes tagállamok nemzeti kormányait választják meg az emberek.

Szomorúnak tartja Hidvéghi Balázs, hogy ebben az Európai Parlamentben a magyar baloldali EP-képviselőkre nem lehet számítani, ahogyan Magyarországon sem. Folyamatosan támadják Magyarországot és ártanak a magyar emberek érdekeinek.

Szerinte az Európai Néppártnak el kell gondolkoznia azon, hogy képviseli-e még azokat a hagyományos, konzervatív, kereszténydemokrata értékeket és elveket, amelyek mentén megalakult.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselőnek volt egy nyilatkozata, amelyben egy erős hasonlatot használt, ez sokaknak rosszul esett az Európai Néppártban. Mindez tisztázásra került, Deutsch Tamás elnézést kért, elmondta, hogy nem állt szándékában senkit megbántani – fogalmazott.

Kijelentette, a vita már nem is erről szólt nagyobb részben, hanem arról a fő kérdésről, hogy milyen politikai irányt képviseljen az Európai Néppárt és vajon a Fidesz által képviselt, karakteres jobb oldali politikának itt van-e hely vagy nincs.

Ez a vita egy ideje zajlik már, a Fidesz felfüggesztette tagságát emiatt az Európai Néppártban. A következőkben valószínűleg döntést hoz a párt, de az értékeikből és a magyar emberek által támogatott álláspontokból nem fognak engedni azért, mert néhány brüsszeli bürokratának ez nem tetszik.


A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza.