Visszavárja a turistákat Vuhan

 

A koronavírus-járvány kitörésével legszorosabban összefüggő kínai város, Vuhan új promóciós videóval próbálja visszacsábítani a turistákat.

Vuhan (Fotó: Nemzeti Fotótár/MTI/EPA/Roman Pilipej)

A videó címe Találkozzunk Vuhanban. A vuhani kulturális és idegenforgalmi iroda közösségi oldalain megosztotta a város legérdekesebb látványosságait, a szürreális lebegő erdőtől a Shangdu-tó vizes élőhelyein át a történelmi Sárga Daru tornya – írja a CNN.

A koronavírus kitörésének eredeti gócpontjaként Vuhan teljes zárlata 76 napig tartott január 23. és április 8. között. Több mint 50 000 koronavírus-fertőzésről és több mint 3800 halálesetről számoltak be.

A bezárás nemcsak jelentősen lassította a fertőzés terjedését – a város május óta nem számolt be helyi esetről –, de meglepő módon növelte a város vonzerejét is. A kínai felmérések szerint Vuhan volt az első számú célpont, amelyet a kínai állampolgárok meg akartak látogatni a válság alábbhagyása után.

A Weibo kínai közösségi média felületen egyes felhasználók megköszönték a kitartást és a fegyelmet Vuhán lakosainak, míg mások megjegyezték, hogy a videót gyönyörűen leforgatták. „Libabőrös vagyok. Vuhan szépségét tökéletesen bemutatták. Szeretem Vuhant” – írta az egyik vuhani Weibo-felhasználó.

Sokan azonban úgy gondolták, hogy a videó túlságosan tündöklő, és nem Vuhan reális ábrázolása.

„A videó minden városhoz passzolna, ahol folyó van. A téma és a jelenetek nem kiemelkedők” – mondja az egyik felhasználó.

A koronavírus kitörése óta nem ez az első próbálkozás Vuhan turisztikai iparának fellendítésére. Augusztus óta a város kampánysorozatot vezetett be a belföldi utazók számára, ingyenes belépést kínálva a főbb látnivalókhoz és éjszakai túrákra Vuhan Sárga Daru tornyába az aranyhét ünnepén.