×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több miniszter is megütheti a bokáját a bejrúti robbanás miatt

 

Az augusztusi bejrúti robbanás körülményeinek feltárásán dolgozó bíró arra tett javaslatot a parlament illetékes testületének: indítson vizsgálatot az előző és korábbi kormányok több minisztere ellen, hogy feltárja felelősségüket a tragédiában – közölték igazságügyi források Bejrútban kedden.

Fádi Szavad bíró Michel Najjar közlekedési miniszter, Gázi Vazni pénzügyminiszter és Marie-Claude Najm igazságügyi miniszter, valamint hivatali elődeik felelősségét firtatja a törvényhozásnak küldött levelében.

Szavad arra jutott, a nyomozás során felmerült annak gyanúja, hogy a kormány tagjai is felelősek, mulasztást követtek el a bejrúti kikötőben tárolt ammónium-nitrát kezelésével kapcsolatban.

Bejrút kikötőjében augusztusban több száz tonna ammónium-nitrát repült a levegőbe, ami több mint kétszáz ember halálát okozta, és több ezren megsebesültek. A robbanás egész negyedeket tett lakhatatlanná. A tragédia után a kormány benyújtotta lemondását, de egyelőre ügyvivő kormányként még a helyén van, mert nem sikerült megválasztani az új kabinetet. A robbanás miatt eddig huszonöt embert vettek őrizetbe.

A címlapfotó illusztráció.