×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Harminc méter magasból ejti le vadonatúj autóit a Volvo

 

A balesetek során az autóba ragadt emberek kiszabadításával foglalkozó csapatok munkáját segítik a magasból leejtett új autók vizsgálatával.


A biztonságos autóiról ismert svéd gyártó extrém töréstesztet végzett, járműveit ugyanis 30 méter magasról ejtette a mélybe – olvasható a Bpiautósok.hu oldalán. 

A Volvo összesen tíz vadonatúj autóját törte rommá, azért hogy segítse a tűzoltók felkészülését. Az életmentők rendszerint roncstelepekről szerzett járműveken gyakorolják, hogy hogyan is kell egy baleset miatt összeroncsolódott autóból szakszerűen menteni, ám a svéd gyár szerint ez a technika elavult.

A gépkocsik jelenleg sokkal jobbak, mint azok, amelyeket a mentőszolgálatok gyakran használnak a gyakorlatok alatt. Azok sokszor akár 20 évesek is lehetnek, márpedig a mai autók utascellája jóval modernebb, a felhasznált anyagok sokkal erősebbek, különösen a Volvo modelljei, mivel azok erős acélból készülnek.

Évek óta szorosan együttműködünk a svéd mentőszolgálatokkal… Ez azért van, mert ugyanaz a célunk: biztonságosabb utak mindenki számára. Reméljük, hogy soha senkinek sem kell a legsúlyosabb baleseteket megtapasztalnia, de nem minden balesetet lehet elkerülni. Ezért létfontosságú, hogy léteznek módszerek az életmentéshez, amikor a legsúlyosabb balesetek történnek mondta Hakan Gustafson, a Volvo Cars közlekedési balesetekkel foglalkozó kutatócsoportjának vezető nyomozója.