×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Muszlim diákok tartják rettegésben a német tanárokat

 

Egy tizenegy éves diák lefejezéssel fenyegette meg tanárát Berlinben. Miután az iskola nyilvánosságra hozta az esetet, öt másik intézmény is jelezte, náluk is történtek hasonló fenyegetések.

Muszlim diáktól és családjától rettegnek a tanárok egy berlini iskolában. A tanuló azzal fenyegette meg az egyik pedagógust, hogy az a sors vár rá, ami a Párizs külvárosában lefejezett tanárra.

Kisebb lavinát indított el Németországban a francia tanárgyilkosság. Európa-szerte megemlékeztek a meggyilkolt történelemtanárról, így Németországban is. Ennek kapcsán egy berlini iskolában egy tizenegy éves muszlim fiú pár nap leforgása alatt kétszer is megfenyegette tanárnőjét. Az első fenyegetést az egy perces megemlékezésre időzítette, ekkor a fiú hangosan állította, hogy egyetért a francia gyilkossággal – mondta Noll Katalin a közmédia tudósítója.

Az eset miatt behívatták a fiú szüleit, akik azonban nem voltak hajlandóak az együttműködésre és az iskolára hárították a felelősséget.

Miután a tanárnő nemtetszését fejezte ki a szülők reakciója miatt, a fiú ismét megfenyegette őt, ha nem hagyja békén a szüleit, úgy járhat, mint a francia történelemtanár.

Németországban gyakori, hogy a tanárok nem mernek beszélni a hasonló esetekről. De miután a berlini iskola nyilvánosságra hozta az incidenst, öt másik intézmény is jelezte, náluk is történtek hasonló fenyegetések.

A címlapfotó illusztráció.