×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ön szerint történt visszaélés az amerikai választáson?

 

A CNN, az AP és a Fox News szerint is Joe Biden nyerte az amerikai elnökválasztást. Biden elnökségével Kamala Harris lesz az Egyesült Államok következő alelnöke, az első nő, aki betölti a posztot, valamint ő lesz a nemzet első fekete-dél-ázsiai alelnöke is. A választás eredmény azonban még koránt sincs lefutva, több államból jelezték ugyanis, hogy gyanús körülmények között kerültek elő levélszavazatok, míg Michigan egyik megyéjében Bidennek írták jóvá a Trump-szavazatokat.

Donald Trump amerikai elnök teljes átláthatóságot követelt és a jogi csaták folytatását ígérte abban a közleményben, amelyet helyi idő szerint péntek délután adott ki aláírásával a Fehér Ház. Trump azt ígérte, hogy minden lehetséges jogi eszközt igénybe vesz annak érdekében, hogy „az amerikai népnek bizalma lehessen a kormányunkban”.

A hivatalban lévő elnök ügyvédje, egyben egyik legszorosabb szövetségese Rudy Giuliani szerint a csapat hétfőn jogi eljárásokat kezdeményez a választási eredmények ellen, azt állítva, hogy a halott philadelphiai lakosok, mint például Will Smith színész apja is, szavaztak ebben az évben.

Olvasóink szavazatait kedd este 8 óráig várjuk.