×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fulladozik Európa a fertőzöttekben, katonákat állítanak be ápolónak

 

Az egészségügyet Európa-szerte túlterhelik a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek. Belgiumból és Franciaországból is egyre több fertőzöttet szállítanak németországi kórházakba, mert olyan sok az intenzív ellátásra szoruló beteg. Ausztriában két héten belül megtelnek az intenzív osztályok. Spanyolországban van elegendő ágy az intenzív osztályokon, viszont nincs elég orvos és ápoló. Lengyelországban pedig ideiglenes kórházakat nyitnak, annyira sok a beteg – hangzott el az M1 Híradójában


Napok óta szállítják a liezsi kórházból a súlyos állapotban lévő fertőzötteket németországi kórházakba. De nem csak Liezsben, egész Belgiumban beteltek az intenzív osztályok férőhelyei.

Egyre több intézményben katonák segítik az ápolást, mivel az egészségügyi dolgozók nem bírják ellátni a betegeket. Az országban ugyan lassult a járvány terjedése a korlátozó intézkedések bevezetése óta, de a kórházak túlterheltek. Belgiumban van még mindig a lakosság számához képest a legtöbb fertőzött Európában.

Egyelőre nem segített a lakhelyelhagyási tilalom

Franciaországból is egyre több beteget szállítanak át Németországba. Az egy hete érvényben lévő lakhelyelhagyási tilalom ellenére a koronavírus továbbra is fokozattan terjed az egész országban.

A mostani hullám tetőzését a jövő hét második felére várják a szakemberek,

akik legalább hatezer intenzív ellátásra szoruló fertőzöttre számítanak. Ennyi beteget nem tudnak ellátni a kórházakban. Franciaországban a járvány kezdete óta először emelkedett a napi új esetszám hatvanezer fölé.

Rekordot döntött Ausztriában a koronavírussal újonnan megfertőzöttek száma. Egy nap alatt több mint 8200 új fertőzést regisztráltak, ami az eddigi legmagasabb szám a járvány kezdete óta.

Több mint háromezer ember szorul kórházi kezelésre a koronavírus miatt, közülük 432-en kapnak intenzív ellátást. Az osztrák egészségügyi hatóságok szerint

Ausztriában két héten belül megtelhetnek a koronavírusos betegek számára elkülönített kórházi ágyak.

Húszezer felett van a napi fertőzöttek száma Spanyolországban. A kórházak felkészültek a második hullámra, van elegendő ágy az intenzív osztályokon, mégis egyre nehezebben látják el a súlyos állapotba került fertőzötteket.

Egyre fiatalabb betegek Spanyolországban

Spanyolország-szerte csökken a kórházba kerültek átlag életkora. Most a második hullámban ez hatvan év körül alakul, tavasszal, az első hullámban ez tíz évvel több volt.

A lengyelországi kórházakban több mint húszezer koronavírus-fertőzöttet ápolnak és

meghaladja az 1800-at azon betegek száma, akiket lélegeztetőgépre kellett kapcsolni.

Megérkeztek az első fertőzöttek a varsói Nemzeti Stadionba is, ahol háromszáz ágyas ideiglenes kórházat létesítettek. Ugyanilyen átmeneti kórház létesül a varsói repülőtéren is. Mateusz Morawiecki kormányfő szombaton bejelentette: amennyiben szükséges, további hatezer férőhelyet alakítanak ki.

A címlapfotó illusztráció.