×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Michigan egyik megyéjében a Trump-voksokat Bidennek írták jóvá

 

Michigan egyik megyéjében újraszámolták a voksokat. A számítógép szoftverjének meghibásodása miatt Joe Biden győzelmét mutatták ki, az újraszámolás Donald Trump győzelmét hozta, aki így több mint kétezerrel több vokssal gyarapodott.

A Republikánus Párt Országos Bizottságának (RNC, a párt vezető szerve) elnöke, Ronna Romney McDaniel még péntek este, a párt michigani elnökével, Laura Coxszal tartott közös sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a számítógépes rendszer szoftverhibája miatt Michigan egyik megyéjében a Donald Trumpra leadott voksok közül hatezret Joe Biden javára írtak.

Cox elmondta, hogy a hibát észrevették, a szavazatokat kézzel átszámolták, de a republikánusok élnek a gyanúperrel, hogy a tagállam többi megyéjében is előfordulhatott ilyen hiba. Michigan 83 megyéjéből 47-ben szintén ugyanezt a szoftvert használták.

Michiganben Joe Biden 147 897 szavazattal nyert, az egy megyét érintő többezres eltérés azonban, ha az összes megyét érintette, az állami összesítésben igen komoly eltérést jelenthet.