×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Erőteljes radikalizációra kell számítani egész Európában

 


Iszlamista terrortámadás történt hétfő este Bécs egyik legnagyobb zsinagógájának környékén. Eddig legkevesebb négy civil vesztette életét, egy támadót pedig a rendőrök lőttek le. Több sebesült állapota válságos. A beszámolók szerint továbbra is folyik a hajtóvadászat az osztrák fővárosban, ezért a hatóságok arra kérték az embereket, ne hagyják el otthonaikat.

Az osztrák rendőrség tökéletesen végezte a munkáját, ezt az is bizonyítja, hogy a lövések eldördülése után kilenc perccel már hatástalanították a támadókat – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértők az M1 Ma délután című műsorában.

A bécsi rendőrfőnök, Gerhard Pürstl és Michael Ludwig polgármester elmondta, az elkövetkezendő időszakban erőteljes radikalizációra kell számítani Bécsben, egész Ausztriában – mondta Nógrádi György. Ez pedig többek között a Charlie Hebdo-féle Mohamed-karikatúráknak is köszönhető, hiszen azok kimondottan sértők a muzulmánokra nézve.

Azt is mondta, minden merénylet kontraproduktív olyan szempontból, hogy egyre többen lesznek azok, akik szélsőséges nézeteket vallanak mindkét oldalon.

A címlapfotó illusztráció.