×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Civilizációs háborút indítottak Európa ellen

 

Egymást érik a terrortámadások a világon és Európában. A tegnap esti bécsi merényletnek több halálos áldozata és több súlyos sebesültje is van. Egyetemistákat gyilkoltak Afganisztán fővárosában: három fegyveres rontott be a kabuli egyetemre és válogatás nélkül tüzet nyitottak a diákokra, tizenkilencen haltak meg. A múlt héten Franciaországban is több támadás történt .

A most beindult merénylethullám egy olyan elégedetlenségnek a kifejeződése, ami egy civilizációs háborút indít Európa ellen

– mondta el Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója az M1 Ma reggel című műsorában.

Az, hogy erre valamely terrorszervezet rákapcsolódik-e, hogy kihasználja ezt a hangulatot, az több mint lehetséges. Egyelőre nincsenek információk az elkövetőkről, az elkövetők kilétéről.

Csütörtök este Bécs 10. kerületében, a Páduai Szent Antal-templomban történt komoly rendzavarás, támadás, aminek akkor sérültje, halálos áldozata nem volt, viszont egy kifejezetten megfélemlítő támadásról volt szó, amit felheccelt török fiatalok hajtottak végre – emlékeztetett Speidl Bianka.

A keresztény templomok, zsinagógák, szimbólumok elleni támadások a civilizációs konfliktus részei. A szakértő szerint azonban az, hogy a hétfő esti támadást olyan időpontban hajtották végre, amikor a zsinagógában nem tartózkodtak, azt támasztja alá, hogy a terroristák célja a megfélemlítés volt.

A címlapfotó illusztráció.