Így gyilkoltak a terroristák Bécsben

 

Terrortámadás történt a bécsi zsinagógában, több halottról számoltak be, egy rendőr is életét vesztette. A terroristákról videó is készült, ahogy az utcán agyonlőnek egy embert.

Figyelem, a következő képsorok a nyugalom megzavarására alkalmasak! A videón kitakarás nélkül látható, ahogy az utcán agyonlőnek egy embert.


 

 

A „lefejezések hónapja” előzte meg a bécsi terrortámadást

A terrortámadások, példátlan kegyetlenséggel elkövetett merényletek jegyében tel az október. 2020. október 16-án Abdullah A., 18 éves, csecsen származású fiatalember meggyilkolta és lefejezte a korábban diákjainak Mohamed-karikatúrákat mutató történelemtanárt, a 47 éves Samuel Patyt.

Az ügynek voltak már baljós előjelei: szeptember 25-én, mint később kiderült, fel akarta gyújtani a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap szerkesztőségét a Mohamed-karikatúrák közlése miatt az a férfi, aki egy hentesbárddal megsebesített két embert a lap volt párizsi szerkesztőségének közelében.

Október 22-én egy táskákat cipelő muszlim nő a franciaországi Lyon város Part-Dieu nevű pályaudvarán az „Allahu akbar!” kiáltott, majd azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a naponta száznegyvenezer ember közlekedését biztosító állomást.

Egy héttel később, október 29-én nizzai Notre-Dame-bazilikában ismét példátlan bűncselekmény történt: egy férfi késsel megölt három embert, egyiküket lefejezte. Az ügyben a terrorellenes ügyészség nyomozást indított, a támadót elfogták. Nem sokkal később a rendőrök Avignon közelében agyonlőttek egy férfit, aki lőfegyverrel fenyegetett járókelőket az utcán. Nem lehet a véletlen műve, hogy a nizzai terrortámadás éppen Mohamed próféta születésnapjára esett, vélhetően a Mohamedről közölt karikatúrákkal összefüggésben.