×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Miért nem foglalkozik a média Hunter Biden botrányával?

 

Október 14-én a The New York Post leleplező cikket hozott napvilágra, melyben Hunter Biden korrupciós ügyeiről ír, és apja, Joe Biden is érintettségéről is beszámol.

A díjnyertes újságíró, Glenn Greenwald elmondta, miért gondolja úgy, hogy az amerikai média túlnyomó része nem foglalkozik Hunter Biden körül kialakult botránnyal. Az újságíró a The Joe Rogan Experience nevű podcast műsorában fejtette ki véleményét.

Nem hiszem, hogy ennyire undorodtam bármikor is úgy a szakmámban dolgozó kollégáimtól mint most, az elmúlt három hétben történtek miatt – mondta Greenwald a műsorban.

Glenn Greenwald, aki a The Intercept társalapítója egy 2016-os esetet idézett, amikor a The New York Times ismeretlen forrásból kapott egy levelet, amiben Donald Trump adóbevallásának másolata volt. Greenwald megjegyezte: a lap a mai napig nem tisztázta a levél forrását, illetve a mögötte álló motivációt. Az újságíróban felmerül a kérdés, hogy „hogyan lehet egy olyan dokumentumról beszámolót írni, aminek forrása ismeretlen, és azt sem lehet tudni, hogy mi a levél küldőjének indítéka?”

Hozzátette:

az a feltevés, ami szerint a laptop Oroszországtól származik, az újságírói korrupcióra enged következtetni.

Greenwald véleménye szerint a legtöbb média azért nem foglalkozik Hunter Biden korrupciós ügyeivel, mert „mindannyian azt akarják, hogy Trump veszítsen”.

A címlapfotó illusztráció.