Koronavírusos lehet a bolgár miniszterelnök

 

Önkéntes karanténba vonult pénteken Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök, miután egy koronavírussal fertőzött kollégájával találkozott – ezt maga a kormányfő közölte Facebook-oldalán.

„Nankov miniszterhelyettes (regionális fejlesztési és közmunkaügyi minisztérium) értesített arról, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. Várom a járványügyi orvosok rendelkezését, és addig elszigetelem magam. Kapcsolatba kerültem vele öt nappal ezelőtt” – írta a miniszterelnök. Hozzátette, hogy péntek reggel, egy amerikai küldöttséggel tartott találkozója előtt készítettek vele vírustesztet, amely negatív lett.

Nankov megfertőződése miatt a miniszter, Petya Avramova is önkéntes karanténba vonult, és várhatólag hasonlóan fog cselekedni Kiril Ananiev pénzügyminiszter és Desziszlava Taneva mezőgazdasági miniszter is, akik szintén kapcsolatba kerültek vele.


Bulgáriában októberben meredeken nőtt az új koronavírus-fertőzések száma, csak az elmúlt napon 1595 új esetet regisztráltak, ami az eddigi legmagasabb napi növekmény. A fertőzöttek száma elérte a 34 930-at.