Pénzt kért védőoltásra, de lebukott a kamuorvos

 

Újfajta telefonos átverés kezd meghonosodni Ausztriában. Egy magát orvosnak kiadó nő pénzt kért egy nyugdíjas asszonytól arra hivatkozva, hogy utóbbi lánya elkapta a koronavírust, és Angliából kell gyógyszert rendelni neki. Az idős nő azonban lebuktatta a kamuorvost.

Védőoltásra lenne szüksége a koronavírusos lányának, de a csak Oxfordból beszerezhető vakcina 6000 euróba kerül – állította egy „dr. Kochként” bemutatkozó nő telefonon egy osztrák nyugdíjas asszonynak. A magát orvosnak kiadó nő azt mondta, hogy a linzi Kepler Egyetemi Kórházban dolgozik, és az állítólagos betegnek sürgősen szüksége lenne a védőoltásra – számolt be az osztrák Kronen Zeitung online kiadása.

A nyugdíjas asszony gyanút fogott, ugyanis a nő többször és meglehetősen erőszakosan kérte a pénz átutalását, valamint a mobiltelefonján nem jelent meg a hívó telefonszáma, csak a „privát szám” felirat.


Amikor az idős nő azt kérte, hadd beszéljen a lányával, az áldoktor sírni kezdett a telefonban, majd amikor megkérdezte, hogy a kutyája is ott van-e a lányával, a kamuorvos igennel felelt.

Ebből a nyugdíjas asszony már tudta, hogy megpróbálták átverni, a lányának ugyanis nincs kutyája.

A csaló végül nem járt sikerrel és nem okozott anyagi kárt, ez azonban csak a 70 éves asszony lélekjelenlétén múlt.

A címlapfotó illusztráció.