×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyakorlatilag kicserélődött a lakosság Göteborgban

 

Egyre terjed a migránsbűnözés Svédországban. A bűnbandák több városrészben átvették már az ellenőrzést a hatóságoktól. Legutóbb arról számolt be az egyik svéd csatorna, hogy Stockholm egyik kerületében migránsbandák fenyegették meg a lakosságot, és kijárási korlátozást vezettek be. Ez nem egyedüli eset, korábban Göteborgban is történt hasonló. Ezekről csak nagyon ritkán számol be a helyi sajtó – hangzott el az M1 Híradójában.


Október elején egy nő a sajtónak számolt be arról, hogy megtámadták a stockholmi metrón, egy férfi a társaitól elszakadva, szorosan mellé ült le, és fogdosta. Amikor a nő szólt, hogy menjen arrébb, a férfi elkezdte szidalmazni, majd megütötte, és közben pedig nevetett.

A nő elmondása szerint később a férfihoz három társa is csatlakozott, így egy afrikai és három arab származású fiatallal került szembe, akik elállták az útját, és ütlegelni kezdték. A nő hiába sikoltozott, senki sem segített neki, pedig a metrón rajtuk kívül többen is utaztak. A támadásban a nő súlyosan megsérült.

Stockholmból és Svédország többi részéből folyamatosan érkeznek azok a hírek, amelyek a külföldiek által elkövetett bűncselekményekről számolnak be, és arról, hogy bandák tartják rettegésben a helyieket.

A svéd TV4 beszámolója szerint Stockholm Tensta városrészében augusztus végén tűnt fel a hatóságoknak, hogy esténként alig vannak emberek az utcákon.

Kiderült, hogy a bevándorlókból álló bűnözői csoportok a lakosságot megfenyegetve kijárási tilalmat vezettek be.

Este hat után senkinek nem volt tanácsos kilépni az utcára. A területen négy gyilkosság és nyolc gyilkossági kísérlet történt ebben az időszakban. A svéd belügyminiszter, Mikael Damberg azt nyilatkozta nem is hallott az ügyekről.

Svédország más nagyvárosaiban sem jobb a helyzet. Göteborg egyes negyedeiben a hírek szerint

a rendőrség helyett az illegális bevándorlókból álló Ali Khan-csoport uralja az utcákat.

Svédországba az elmúlt években több százezer bevándorló érkezett a Közel-Keletről, Közép-Ázsiából és Afrikából. Bár azóta drámaian megnőtt az erőszakos bűncselekmények száma, a sajtó és a politika is a legtöbb esetben igyekszik jelentéktelennek feltüntetni a problémákat.

A tarthatatlan helyzetet azonban mind többen elégelik meg. Az egyik legismertebb szószólójukká tavaly egy diáklány vált. Izabella Nilsson Jarvandi iráni apától és svéd anyától származik, és Göteborgban nőtt fel.

Korábban több rendezvényen is felszólalt a tömeges migráció társadalmat romboló hatásai ellen. Úgy fogalmazott,

a bevándorlók miatt a városban kicserélődött a lakosság. Sokan rettegésben élnek.

A skandináv ország néhány éve még hatalmas reményeket fűzött a migráció jótékony hatásához az elöregedő társadalomban. Első európai államként már 2013-ban megkezdték a Szíriából érkezett menedékkérők befogadását, de

a tömeges beáramlás következményei mostanra egyre több embert józanítanak ki.

A címlapfotó illusztráció.