×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egy repülőn utazott egy koronavírus-fertőzöttel Biden és Harris

 

Kamala Harris alelnökjelölt elővigyázatosságból lemondta utazásait. A kampánycsapat szerint Joe Biden nem került kapcsolatba a megbetegedett munkatárssal, és nem halaszt el egyetlen eseményt sem.

A Biden–Harris-kampány menedzsere, Jen O’Malley Dillon csütörtök délután közleményben tudatta, hogy a Joe Bident szállító repülőtársaság egyik adminisztratív munkatársának koronavírustesztje pozitív lett. Mivel maga a demokrata elnökjelölt – a kampánymenedzser állítása szerint – nem került közelebbi kapcsolatba a munkatárssal, ezért Biden orvosi tanácsadói javaslatára nem vonul karanténba és nem is halaszt el egyetlen eseményt sem.

Kamala Harris, demokrata alelnökjelölt Amy Coney Barrett szenátusi meghallgatására távolról jelentkezett be 2020. október 14-én (Fotó: EPA/Stefani Reynolds)

A pozitív tesztet produkáló munkatárs jelen volt azon a gépen, amellyel Joe Biden múlt héten Ohióba, majd Floridába utazott. A közlemény szerint a 737 személyes repülőgép utolsó sorában ülő munkatárs nem került 15 méternél közelebb Joe Bidenhez, aki közvetlen stábjához hasonlóan mindvégig maszkot viselt utazás közben is. A kampánymenedzser elmondta: Joe Biden és a stábja mind negatívak a legfrissebb tesztek szerint.

Biden kampányeseményeit nem mondták le, így azt a fórumot sem, amelyre a második elnökjelölti vita helyett került sor csütörtök este Philadelphiában, párhuzamosan Donald Trump floridai fórumával, és ahol több vendég is kérdezhette őt személyesen.

Kamala Harris, a demokraták alelnökjelöltje ugyanakkor a kontaktkutatás szerint véletlenül összefutott a repülőtársaság alkalmazottjával a kampánygépen. Bár Harris találkozása a munkatárssal nem számít szoros kapcsolatnak, amely során reálisan el lehetne kapni a vírust, ráadásul negatív is lett Harris tesztje, a kampánystáb mégis úgy döntött, hogy

elővigyázatosságból elhalasztják az alelnökjelölt részvételével tervezett eseményeket.

Az elnökválasztásig két és fél hét van már csak hátra.

Szerdán Harris kommunikációs igazgatója, Liz Allen és a repülőtársaság egy másik munkatársa adott pozitív tesztet, de akkor még nem döntöttek az alelnökjelölt kampányrendezvényeinek lemondása mellett.