×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vonattal ment Londonból Skóciába a koronavírusos képviselőnő

 

Mielőtt megkapta a pozitív teszteredményt, a koronavírusról folyó alsóházi vitán vett részt.

Margaret Ferrier, a Skót Nacionalista Párt alsóházi képviselőnője múlt szombaton végeztette el a tesztet, miután enyhe tüneteket tapasztalt magán. Hétfőn ennek ellenére Londonba utazott, mert úgy érezte, kezd jobban lenni. Részt vett az alsóház koronavírussal kapcsolatos vitáján, majd este megkapta pozitív teszteredményét. Miután megtudta, hogy koronavírus-fertőzött, Margaret Ferrier vonatra szállt és Londonból Skóciába utazott közölte a Twitteren közzétett nyilatkozatában, amelyben elismerte, hogy hibázott. Margaret Ferrier elmondta: az esetet jelentette az illetékes hatóságoknak, így a rendőrségnek is.


A Skót Nacionalista Párt elhatárolódott a képviselőnőtől és felfüggesztette alsóházi frakciótagságát is, így jelenleg független képviselőként dolgozhat. Margaret Ferrier várhatóan mintegy 4000 fontos bírságra számíthat, mivel a tünetek megjelenése ellenére sem tette meg a szükséges óvintézkedéseket.

Nicola Sturgeon, a Skót Nacionalista Párt vezetője (egyben Skócia első minisztere) üzenetében elítélte párttársa viselkedését, és védhetetlennek nevezte Ferrier cselekedeteit. „A szabályok mindenkire vonatkoznak, amelyeket azért hoztunk, hogy az emberek biztonságban legyenek” – írta a közösségi médiafelületen.

Sturgeon később azt írta: egy magánbeszélgetésen azt mondta Ferrier-nek, hogy le kellene mondania a képviselői mandátumáról. Bár nincs meg hozzá a hatalma, hogy erre kényszerítse őt, de bízik benne, hogy helyes döntést hoz Margaret Ferrier.

A címlapfotó illusztráció.