×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szocialista javaslat: ki kell éheztetni pénzügyileg Magyarországot

 

Ki kell éheztetni pénzügyileg Magyarországot – többek között ezt javasolja az Európai Parlament szocialista alelnöke, aki más baloldali politikusokhoz hasonlóan beszállt a hazánkat és Lengyelországot célzó jogállamisági vitába. A kormány leszögezte: Magyarországot nem lehet zsarolni! Szakértők figyelmeztetnek: a szerdán bemutatott jogállamisági jelentést szinte kizárólag a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek véleménye alapján készítették.

Ki kell éheztetni pénzügyileg az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország, amennyiben ez a két tagállam nem tartja tiszteletben a jogállamiság elveit” – erről beszélt Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak az Európai Parlament német szociáldemokrata alelnöke, Katarina Barely.

Kibújt a szög a zsákból! A jogállamiság csak ürügy arra, hogy a brüsszeliek zsaroljanak bennünket

 

– kommentálta a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István közösségi oldalán a baloldali politikus kijelentéseit.

Bejegyzésében azt írta: „Ez elfogadhatatlan! Magyarországot nem lehet zsarolni!

Posztjához Hollik István Katarina Barley egy korábbi Twitter-bejegyzését használta fel, amelyben az Európai Parlament (EP) alelnöke egy fényképpel alátámasztva arról számolt be, hogy Soros Györggyel egyeztetett a nyílt társadalomról.

Az EP-ben a balliberális politikusok kezdettől fogva harcolnak, hogy az uniós kifizetéseket jogállami feltételekhez kössék.

Ehhez a tervükhöz most erősítésként érkezett meg szerdán az Európai Bizottság jogállamisági jelentése.

„A jelentés teljesen színvonaltalan, jogilag szinte értelmezhetetlen, mert nem konkrét jogszabályokról szól, nincsen szerződéses alapja sem az eljárásának” – értékelte az uniós dokumentumot az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Kovács István.

 

Hozzátette, aláássa a jelentés hitelességét, hogy

a forrásként feltüntetett szervezetek közül tizenhárom a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok finanszírozta politikai NGO,

amelynek a kijelentéseit mindenfajta kritika nélkül veszi át a dokumentum.

Az Alapjogokért Központ elemzése szerint bár a jelentésnek nincs semmilyen jogi kötőereje vagy szankciója, újabb hivatkozási alapot teremthet a Magyarországgal szembeni uniós politikai támadásokra.

A címlapfotó illusztráció.