×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szigorú szabályt fogadtak el Kobe Bryant balesete miatt Kaliforniában

 

A januárban helikopterbalesetben elhunyt Kobe Bryant minden idők egyik legjobb kosárlabdázója volt. Az ötszörös bajnok NBA-legenda és lánya, a 13 éves Gianna, valamint további hét ember veszítette életét a balesetben, amelyet vélhetően a rossz időjárási körülmények okoztak.

Hétfőn Kaliforniában jóváhagyták a baleset következtében kialakult jogszabályt, amely bűncselekménynek tekinti, ha az elsősegélynyújtók engedély nélküli fényképeket készítenek elhunytakról a baleset vagy bűncselekmény helyszínén – olvasható a FoxNews oldalán.

Az új jogszabály január elsején lép életbe. Utána, mintegy ezer dollárig terjedő pénzbírságot szabhatnak majd ki azokra, akik nem hivatalos bűnüldözési célból készítenek fényképeket.

Akkor nyolc rendőrnek is birtokába jutottak azok a felkavaró felvételek, amelyek a Kobe Bryantet ért tragikus helikopterbaleset helyszínén készültek.

Miután kiderült, az érintett egyenruhások mindenhonnan törölték a holttesteket is ábrázoló képeket, és feladták magukat a kapitányságon. Mellettük két tűzoltó is készített képsorokat a tragédiát követően, de őket is kötelezték azok végleges törlésére.

A helikopterbaleset helyszínén csak az amerikai nemzeti közlekedésbiztonsági ügynökség és a halottkémi hivatal készíthetett volna képeket.

Kobe Bryant felesége, Vanessa szerint megbocsáthatatlan bűnt követtek el a helyszínre elsőként érkező mentőcsapat azon tagjai, akik lefotózták az áldozatokat.

A címlapfotó illusztráció.