Holt lelkek dönthetik el az amerikai választásokat?

 

Pert indít a választások tisztaságán ügyködő a konzervatív alapítvány, a Public Interest Legal Foundation (PILF) Houstonban, hogy megtisztítsa a texasi Harris County választási névjegyzékét azoktól a nevektől, melyek mögött nem állnak valós személyek. Legutóbbi jelentésük szerint 350 ezer elhunyt szavazó neve szerepel Amerikában a választási névjegyzékekben.

A texasi Harris Countyban több száz ilyen névről van szó – közli a Breitbart – , a jegyzékbe jelentkezők tömegesen éltek korábban azzal a trükkel, hogy nem töltötték ki az állampolgárságra vonatkozó kis négyzetet. Korábban, éveken keresztül folytak ilyen hamis bejelentkezések a névjegyzékekbe, amíg nem került korrigálásra ez a közigazgatási anomália. A PILF azért Houstonban indítja a pert, mert közigazgatásilag ez a nagyváros illetékes Harris County ügyeiben.

Figyelemre méltó körülmény, hogy J. Christian Adams, a Public Interest Legal Foundation vezetője még 2016-ban egy nyilatkozatában figyelmeztetett, Soros György magyar származású milliárdos hatalmas összegeket áldoz az amerikai választások manipulálására. A PILF részéről az utóbbi időszakban számos hasonló észrevétel merült fel a demokraták szerepével kapcsolatban is, melyet nemrég egy minnesotai lap is megosztott.


A PILF szóvivője most jelezte: az érintett Harris County esetében az alapítvány részéről már hosszabb ideje észlelték, hogy – miközben évek óta az átlagnál magasabb itt a választói aktivitás – nincsenek valós amerikai állampolgárok emögött.

A PILF országos viszonylatban 2012 óta foglalkozik ezekkel a visszaélésekkel. Legutóbbi jelentésük szerint 350 ezer elhunyt szavazó neve szerepel a választási névjegyzékekben. Nagy számban észleltek duplán leadott szavazatokat és hibásan felvitt adatokkal leadott voksokat is. E „tévedések” 51 százaléka érinti New York, Kalifornia és Texas államokat, s az úgynevezett billegő államokat, Michigant és Floridát is.

Adams a The Kyle Olson Show-nak nyilatkozva külön kiemelte Michigan államot: szerinte, amíg rendbe nem rakják az ottani választási jegyzéket – melyet, s ezt általában e jegyzékekkel kapcsolatban többször kifejtette, nem volna különösebben bonyolult művelet véghez vinni –, addig ebben a tagállamban „nem szabad” postai úton szavazást szervezni.

Ismert: Trump többször is kifejtette az utóbbi időszakban, hogy a levélszavazatok jelentik a legnagyobb kockázatot, gátat az elnökválasztás törvényes lebonyolítása előtt.