×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mintegy 300 emberrel a fedélzetén zátonyra futott egy komp a Balti-tengeren

 

Mintegy háromszáz emberrel a fedélzetén zátonyra futott vasárnap egy komp a Balti-tengeri Botteni-öbölben az Aland-szigeteknél – közölték finn illetékesek.

Cikkünk frissült. 

Senki nem sérült meg, a mentőalakulatok mindenkit kimenekítettek a vízi járműről – tették hozzá. A finn parti őrség Twitter-üzenete szerint a Viking Line társaság M/S Amorella nevű kompja a finnországi Turku és a svéd főváros között közlekedik, és az Aland-szigetek Langnas kikötője közelében feneklett meg mintegy 200 utassal és 80 főnyi személyzettel a fedélzetén.


A Viking Line közleménye szerint a jármű állapota stabil. Jan Hanses, a Viking Line vezérigazgatója közölte, hogy a baleset műszaki hiba, vagy emberi mulasztás miatt történhetett.

„A komp irányításával volt baj. Víz szivárgott be a komp egyik részébe” – mondta az YLE finn műsorszolgáltatónak részletek ismertetése nélkül.

A parti őrség közölte, hogy nem észleltek semmilyen olajszivárgást a megfeneklés térségében. Az Amorella ugyanebben a térségben már egyszer zátonyra futott 2013-ban finn és svéd médiajelentések szerint,