×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rabszolgává tenné a fehéreket az új brit párt alapítója

 

Nem lesz egyenlő a fehér ember, hanem a mi rabszolgánk lesz – írta azóta törölt Twitter-bejegyzésében Sasha Johnson, a Black Lives Matter egyik nagy-britanniai vezetője, a Taking the Initiative Partyúj brit párt alapítója.

Sasha Johnson BLM tüntető (Fotó: Thabo Jaiyesimi/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A rendőrséget a Ku-Klux-Klanhoz hasonlította egy minapi rádióadásban Sasha Johnson, a BLM Oxford  vezetője, akinek mintha feladatául szabták volna, hogy mindenhol legyen ott, jelenlétét állandóan hangsúlyozza. Különösen azóta, hogy augusztus végén bejelentette az új politikai párt, a Taking the Initiative Party (TTIP) tervezett bejegyzését. A Daily Mail úgy tudja: a pártot már bejegyezte a választási bizottság.

Miután a BLM legutóbbi, nagyszabásúra tervezett akciója, a Milliók menete csúfos kudarcba fulladt, hiszen mindössze négyszázan vettek részt az eseményen, Johnson a rendezvényen bejelentette pártjának tervezett megalapítását és bejegyzését.

A TTIP elnevezésében is jelzi szimpátiáját a brit új baloldalt összefogó Change UK nevű, Brexit-ellenes mozgalommal – írja a Les Observatures nevű svájci lap.

A közismerten radikális nyilatkozatairól ismert Johnson a szokásosnál is nagyobb feltűnést keltett azzal a Twitter-bejegyzésével, mely szerint „A fehér ember nem egyenlő lesz, hanem a mi rabszolgánk. A történelem változott. Nincs igazság és nincs béke”. A bejegyzést azóta eltávolították, ám számos oldalon lementették és idézik, például ebben a blogbejegyzésben, melynek szerzője elhatárolódik az oxfordi aktivistától.

Ez lesz az első feketék által vezetett párt – idézi a Breitbart Johnsont. A lap szerint tisztázatlan, milyen szerepet szán Johnson önmagának a pártban, erről nyilatkozatai szerint a párt végrehajtó bizottságának szeptemberi ülésén fog bővebben beszélni.

Johnson „a munkásosztály pártjaként” határozta meg a TTIP-t. E törekvésnek pikáns ízt ad, hogy a BLM-aktivistának semmilyen kapcsolódása nincs a fizikai munkából élő emberekkel: Johnson az Oxfordishe Youth nevű Youtube-csatornának magát a fiatalok ügyéért harcoló, elkötelezett aktivistaként és cégtulajdonosként határozta meg. Szereti magát úgy is emlegetni, mint Oxford Fekete Párduca.

A fiatal nő tudatosan használja fel a marxista „bozótharcosok”, így Che Guevara kultuszának kellékeit: katonai egyenruhában jár, gyakran fegyverrel mutatkozik és szónokol. Mintegy biodíszletként, a BLM szokásainak megfelelően, a háttérben szőke hajú, fiatal lányok tartják a mozgalom transzparenseit.

A pártalapítóról megjelent különféle információk és találgatások között említésre méltó az a felvétel, miszerint az újdonsült, fekete identitását túlhangsúlyozó politikus egy beszélgetésben „bevallja, hogy fehér”.