×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kiutasított bevándorló ölte meg a szegényeket segítő papot Comóban

 

Brutális gyilkosság rázta meg Olaszországot. A saját háza előtt szúrtak le egy 51 éves papot. A gyanúsított egy tunéziai bevándorló, akit az elmúlt években segített, támogatott a mostani áldozat. A feltételezett gyilkos menedékkérelmét már többször elutasították, de nem tudták vagy nem akarták kitoloncolni Olaszországból – hangzott el az M1 híradójában.

Olaszország gyászolja az 51 éves Roberto Malgesini atyát, akit egy illegális bevándorló szúrt le hidegvérrel kedden az olaszországi Comóban.

A katolikus pap járta a várost, és segített mindazoknak, akiknek ennivalóra, gyógyszerre vagy munkára volt szükségük. Így tett az 53 éves tunéziai bevándorlóval is, akiről korábban többször is gondoskodott.

Ferenc pápa is megemlékezett a meggyilkolt papról

szerdai audienciáján: „Szeretnék megemlékezni Roberto Malgesini atyáról, a comói egyházmegye papjáról, akit tegnap reggel megölt egy rászoruló ember, akinek ő maga segített” – fogalmazott.

Matteo Salvini volt belügyminiszter már korántsem volt ennyire visszafogott.

Azután, hogy tegnap reggel Comóban egy olyan bevándorló ölt meg egy lelkipásztort, akit már ki kellett volna utasítani az országból,

mindenkinek vendettát kellene kiáltania

– mondta Matteo Salvini.


A tettest az olasz sajtó szerint Ridha Mahmoudinak hívják, és már többször kiutasították az országból. A nyomozás eddigi adatai alapján otthona előtt, késsel támadt Roberto atyára.

A bevándorló a rendőrségen beismerő vallomást tett.