×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hasonló intézkedésekkel védekezik az osztrák és a magyar kormány

 

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője Bécsből elefonon nyilatkozva.az MTI-nek elmondta, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban továbbra is kettős a feladat.

Gulyás Gergely kiemelte, védeni kell az egészséget, és biztosítani kell az ország működőképességét, és „ezt az osztrákok is ugyanígy látják”. A miniszter egynapos hivatalos látogatáson tartózkodik az osztrák fővárosban. Ennek során találkozott az osztrák kormány több tagjával, köztük Karoline Edtstadler EU-ügyi és Susanne Raab integrációs miniszterrel, továbbá a kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP) főtitkárával, az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével, valamint Karlheinz Kopf volt parlamenti alelnökkel.

„Azt reméljük, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés eredményes lesz, és mielőbb újraindulhat a normális élet” – hangsúlyozta Gulyás Gergely. A miniszter a magyar és az osztrák kormány közötti viszonyt jónak, partnerinek, szövetségesinek nevezte.

Azonosan látják például azokat az új migrációs veszélyeket, amelyek a görögországi Leszbosz szigetén történtek óta újra az európai politika középpontjába kerültek – tette hozzá.

Közölte továbbá, hogy mindkét kormány szeretné végrehajtani azt a megegyezést, amely a maratoni hosszúságú júliusi EU-csúcson létrejött.

A Miniszterelnökség vezetője azt is mondta, mind az ÖVP-vel, mind az FPÖ-vel baráti a viszony. Bécsi programja végén, este Gulyás Gergely részt vesz a Habsburg Ottó emlékét ápoló alapítvány rendezvényén.