×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Félelemben élnek a svédek az erőszakos migránsok miatt

 

Bevándorlók lakta templom Göteborgban, migránsok által megkínzott svéd fiatalok Stockholmban, megerőszakolt nők Malmöben. A migránsbűnözés soha nem látott méreteket öltött Svédországban. A városok egyes negyedeit pedig migrációs hátterű bandák uralják, nem a rendőrség – erről a Migrációkutató Intézet kutatója beszélt az M1-en. Kovács Emese elmondta: Svédországban eddig nem beszéltek arról, hogy az elkövetők migránsok lennének, de az egyre gyakoribb erőszakos cselekmények hatására most először nevezték nevén a problémát – hangzott el az M1 Híradójában.

Egyre inkább elfajul a bandaháború a svédországi Göteborgban. A város utcáit az illegális bevándorlókból álló Ali Khan elnevezésű csoport uralja. Az ott élők rettegnek, a rendőrség mégsem tesz semmit – közölte az M1 Híradója.

A csatorna skandináviai tudósítója elmondta,

az elmúlt hetek göteborgi akcióit a rendőrség vörös minősítéssel jelezte,

ez a legmagasabb veszélyjelzés.


Hozzátette, pár héttel ezelőtt az Ali Khan és egy másik banda egy benzinkútnál csaptak össze. „Ezután megpróbált a két banda kiegyezni és elfoglaltak egy hotelt, ahonnan csak a rendőrség tudta kihajtani őket. Azóta úttorlaszokat hoztak létre, amelyek keresztül vizsgálják az áthaladókat” – ismertette.

Kijelentette, párhuzamos társadalmak jöttek létre,

a rendőrség fél és aggódik, már nem ők, hanem 40 bűnbanda uralja Svédországot.

A rendőrség jelezte, hogy elfogadhatatlannak tartja helyzetet. Az észak-göteborgi bandák megfigyelik a saját területeket, valóságos úttorlaszokat hoznak létre, ahol átvizsgálják az áthaladókat, ezzel jelezve a szomszédos bandáknak, illetve a területeken élő bevándorló hátterű lakosságnak, hogy ők uralják a területet, nem a rendőrség – magyarázta az M1 tudósítója.


Kovács Emese, a Migrációkutató Intézet kutatója elmondta,

a bandaháborúk közepette sokszor gyerekeket is véletlenül lelőnek.

Augusztus elején a Mérsékelt Párt vezetője  úgy nyilatkozott, hogy az integrációs problémák, a bevándorlás és a bandaháborúk összefüggésben vannak – tette hozzá.

Ahogy a bevándorlók fokozatosan jöttek, úgy kialakultak ki a gettók, a szegénynegyedek. Munkát vállalni nem akarnak, a társadalmon kívül vannak, ráadásul a gyerekek is azt látják a szüleiktől, hogy nem dolgoznak, nem tudják a dán nyelvet. A bandatagokra néznek fel, tehát

a szervezett bűnözésbe való bekapcsolódás egy karrierlehetőség számukra

– fogalmazott a kutató.

A címlapfotó illusztráció.