×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tűz pusztított Bangladesben egy mecsetnél

 

Legalább 13 halottja és több tucat súlyos sérültje van a bangladesi mecsetben péntek este történt robbanásnak és tűznek, amelyet a hatóságok gyanúja szerint egy szivárgó gázvezeték okozott.

Cikkünk frissült.

Az első hírek arról szóltak, hogy egy hétéves kisfiú halt meg, de helyi illetékesek közölték szombaton, hogy az elmúlt órákban még 12 ember halt bele sérüléseibe. Harminchét embert szállítottak kórházba, orvosok szerint többségük testfelületének 60-70 százaléka megégett, 25 sérültnek az állapota válságos.

A robbanás  pénteken, helyi idő szerint este 9 óra körül történt Dakkától mintegy 25 kilométerre délre lévő mecsetnél, nem sokkal az esti ima vége előtt, mielőtt a hívők távoztak. A robbanás után tűz keletkezett. Ekkor mintegy száz hívő tartózkodott a háromemeletes épületben.

A tűzoltóság szerint feltehetően egy gázvezeték szivárgása miatt történt a szerencsétlenség. A mecset földszinti helyiségeinek az ablakai zárva voltak, ezért ott felgyülemlett a gáz, majd berobbant, amikor bekapcsolták a légkondicionálókat. A mecsetben lévő mind a hat - egyes hírek szerint nyolc - légkondicionáló készülék is felrobbant.

A pontos ok kiderítése végett a rendőrség bombaszakértői is megvizsgálják a helyszínt.