×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rekordsebességgel terjed a járvány Indiában

 

Indiában gyorsabban terjed a koronavírus-járvány, mint bárhol a világon: az elmúlt két hét alatt egymillió új fertőzéses esetet regisztráltak, és ezzel a fertőzöttek száma négymillió felé emelkedett az egészségügyi minisztérium által szombaton közölt adatok szerint.

Az elmúlt napon 86 432 ezer új fertőzéses esetet regisztráltak, ami napi rekordnak számít. Az összes, 4 023 179 fertőzött több mint 77 százaléka gyógyult meg eddig.

Az Egyesült Államok és Brazília után India a harmadik ország, ahol négymilliónál több fertőzöttet regisztráltak eddig, de a világjárványról statisztikát folyamatosan készítő baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adataiból arra lehet következtetni, hogy a dél-ázsiai ország hamarosan lekörözi Brazíliát, ahol jelenleg 4 091 801 fertőzöttről tudnak. Az Egyesült Államokban 6 202 331 a fertőzöttek száma.

Egy nap alatt Indiában 1089 embert halt bele a vírus okozta Covid–19 betegség szövődményeibe, a halálos áldozatok száma ezzel 69 561-re emelkedett. Ott azonban majdnem kétszer kevesebb a halálos áldozatok száma, mint Brazíliában, ahol 125 502-en haltak meg az egyetem adatai szerint. Az Egyesült Államokban 188 ezerhez közelít a halottak száma.

Szakértők szerint a fertőzöttek számának növekedése az 1,3 milliárd lakosú Indiában várhatóan emelkedni fog a május közepén bevezetett vesztegzár fokozatos enyhítésével. A legsúlyosabb a helyzet a nyugat Mahárástra államban, illetve az ország déli részén fekvő Ándhra Prades, Karnátaka és Tamilnáduban van. A legnépesebb indiai államban, Uttar Pradesben is megugrott az utóbbi időben a fertőzéses esetek száma.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint növelték a vírusztesztek számát: két nap alatt több mint 1,17 millió tesztet végeztek.

A címlapfotó illusztráció.