×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Emelkedett a bangladesi mecsettűz áldozatainak száma

 

Húszra emelkedett a bangladesi mecsetben péntek este, feltehetően gázszivárgás okozta robbanás és tűzvész halálos áldozatainak a száma – közölték rendőrök és kórházi alkalmazottak szombaton.

Harminchét embert súlyos sérülésekkel szállították az égési sérülések kezelésére és plasztikai műtétekre szakosodott dakkai kórházba.
Orvosok szerint többségük testfelületének 60-70 százaléka megégett, 25 sérültnek az állapota válságos. A halottak között van a mecset imámja is.

A robbanás pénteken, helyi idő szerint este 9 óra körül történt Dakkától mintegy 25 kilométerre délre lévő mecsetnél, nem sokkal az esti ima vége előtt, mielőtt a hívők távoztak. A robbanás után tűz keletkezett. Ekkor mintegy száz hívő tartózkodott a háromemeletes épületben.

A tűzoltóság szerint feltehetően egy gázvezeték szivárgása miatt történt a szerencsétlenség. A mecset földszinti helyiségeinek az ablakai zárva voltak, ezért ott felgyülemlett a gáz, majd berobbant, amikor bekapcsolták a légkondicionálókat. A mecsetben lévő mind a hat – egyes hírek szerint nyolc – légkondicionáló készülék is felrobbant.

A pontos ok kiderítése végett a rendőrség bombaszakértői is megvizsgálják a helyszínt, összegyűjtik a helyszínen található bizonyítékokat. Az eset után a bangladesi kormány arra utasította az állami közműszolgáltatókat, hogy ellenőrizzék a hálózati és légkondicionáló rendszereket minden egyes imahelyen, beleértve az országban található közel 300 ezer mecsetet.