Strand Fesztivál helyett SzabadSTRAND minifesztivált szerveztek

 

Vasárnapig vár mindenkit a Balaton Szíve Zamárdiban. A tíz méter magas piros szív az idei, felemásra sikeredett balatoni nyár jelképe. A Nagyon Balaton programsorozat csapata építette, hogy ezzel is üzenjenek a fesztiválszervezőknek és a közönségnek. A járvány miatt sok zenei program maradt el, ezekben a napokban tartották volna a például Strand Fesztivált a Balatonon – hangzott el az M1 Híradójában.

A Balaton Szíve (Forrás: M1)

A zamárdi szabad strand éke, a Balaton Szíve nemcsak egy látványos alkotás, hanem komoly üzenet a fesztiválszervezőknek és a fesztiválozóknak, akik vagy a Strand Fesztiválon vagy a B my lake Fesztiválon bulizhattak volna, de ez idén meghiúsult a járvány miatt.


A fesztiválok szervezői a nagy fesztiválok helyett a hétvégén egy minifesztivált szerveztek. Pénteken például szabadtéri jógára várták az érdeklődőket.

A megunt ruhadarabokat is feldobhatták kiegészítőkkel a kézműveskedők. A rendezvényszervezők a sikertelen év ellenére is folyamatosan biztatják egymást.

– Érdemes egymásnak üzenni, a fesztiválszervezőknek és a közönségnek is, hogy ez egy szomorú év, de tartsunk össze és gondoljunk arra, hogy jövőre lehetnek olyan tömegrendezvények, olyan fesztiválok, amiket nagyon várunk – mondta Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton alapítója.

Programok még szombaton is lesznek Zamárdiban a SzabadSTRAND minifesztiválon. Az óriási szív pedig egészen vasárnapig látható és fotózható.

A címlapfotó illusztráció.