×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Baywatch: a portugál elnök vízimentőnek sem utolsó

 

Bajbajutott kajakosokat segített kimenteni a portugál elnök. Marcelo Rebelo de Sousa éppen nyaralása közben adott interjút az egyik tengerparti strandon, amikor észrevette, hogy két nő hajóját elsodorták, majd fel is borították az erős hullámok. A 71 éves elnök azonnal a segítségükre sietett – hangzott el az M1 Híradójában.

Miután sikerült a szárazföldre húzni az üres csónakot, Rebelo de Sousa elnök lendületes léptekkel jött ki a vízből, és haladt át a mikrofonok kereszttüzében a fényképezkedő tömegen.

A 71 éves elnök nem sokkal később az újságíróknak elmondta: szabadságát tölti Algervében és maga is a strandon volt, amikor felfigyelt a tengerben hánykolódó lányokra.


Nagyon megijedtek. Szerencsére tudtunk nekik segíteni. A jövőben óvatosabbnak kell lenniük, mert annak ellenére, hogy volt mentőmellényük, nem tudtak jól úszni. Még azoknak sem könnyű ebben a helyzetben és ilyen fiatalon kijutni a partra, akik nagyon jól tudnak úszni” – mondta Marcelo Rebelo de Sousa.

Az elnök az elmúlt hetekben szabadsága idején országjárásba fogott, hogy a portugálok körében is népszerűsítse a belföldi turizmust – ezért kísérték kamerák a tengerpartra is. Az ország gazdaságának ugyanis jelentős részét az idegenforgalom adja, idén azonban a járvány miatt sokkal kevesebb a külföldi vendég.

A címlapfotó illusztráció.