×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Boris Johnson: Már láthatók a második hullám jelei

 

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint már láthatók a koronavírus második hullámának jelei a kontinensen – írja a skynews.com.

Ezt azzal kapcsolatban mondta Johnson Notthinghamben, hogy az utóbbi napokban változtatott a brit kormány Spanyolország besorolásán és az országot (beleértve a Baleár- és a Kanári-szigeteket) az utazásra nem ajánlott kategóriába sorolta. Ez azt jelenti, hogy az ezekből az országokból Nagy-Britanniába érkezőknek kéthetes karanténidőszakon kell átesniük, mielőtt szabadon mozoghatnak az országban.

„Fogalmazzunk világosan azzal kapcsolatban, mi történik Európában: néhányan európai barátaink közül, attól tartok, ismét láthatják néhány helyen feltűnni a pandémia második hullámának jeleit” – fogalmazott Boris Johnson.

A spanyol miniszterelnök, Pedro Sanchez korábban hibásnak nevezte a brit kormány döntését, amellyel megváltoztatta országa besorolását Nagy-Britannia. Spanyolországban mindeddig 272 421 koronavírusos esetet regisztrált a Johns Hopkins Egyetem, ezzel a tizenkettediknek számít az országok fertőzöttségét tekintve.