×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Karanténba vonult a bolgár kormányfő

 

Mindaddig karanténban lesz a bolgár kormányfő, amíg meg nem lesz koronavírus-tesztje eredménye. Bojko Boriszov azért döntött így, mert kabinetfőnöke szervezetében kimutatták a kórokozót – közölte a kormány sajtószolgálata pénteken.

A kabinetfőnököt csütörtök este tesztelték pozitívan a SARS–CoV-2 vírusra. Egy kormányszóvivő szerint a 61 éves Boriszov első tesztje negatívnak bizonyult, és most a második – péntek reggel elvégzett teszt – eredményére várnak.

Bulgáriában az utóbbi egy hónapban ismét megugrott a fertőzöttek száma. Pénteken 268 új esetet jelentettek az országból. Hivatalos adatok szerint 9853 az igazolt fertőzöttek és 329 a kór halálos áldozatainak száma. A fertőzéses esetek emelkedésében közrejátszik az egészségügyi dolgozók hiánya.

Bulgáriában március 8-án észlelték az első koronavírusos eseteket. Március 13-ától rendkívüli állapotot rendeltek el, amely május 14-éig volt hatályban. Azóta rendkívüli járványhelyzet van érvényben, amelyet először június, majd július végéig meghosszabbítottak. Az országban kötelező a távolságtartás, a zárt közösségi helyiségekben pedig a szájmaszk viselése.