×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A jogállamisági vita fontos kérdésekről vonja el az EU figyelmét

 

Sem Magyarországon, sem Lengyelországban nincs probléma a jogállamisággal. Ha az Európai Unió nem zárja le a Magyarország ellen indított hetes cikkely szerinti eljárást, akkor további időt és energiát pazarol el, melyet sokkal égetőbb kérdésekre kellene fordítani – mondta Halkó Petra, a Századvég vezető elemzője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Sok minden utal arra, hogy Orbán Viktor valóban elérte azt a nagy győzelmet, amiért a magyar sajtóban ünneplik – írta a Der Spiegel, amely jó kompromisszumnak nevezte a megállapodást. A lap szerint ez komoly siker az Európai Unió soros elnökének Németországnak és személy szerint Angela Merkelnek is.

Egyértelmű tény, hogy sem Magyarországon, sem Lengyelországban nincs probléma a jogállamisággal. Az erre irányuló baloldali kritikák valójában csak a hangulatkeltést szolgálják – fogalmazott Halkó Petra.

Az Origo hétfő este azt írta, Magyarország hárommilliárd euróval több pénzt kapott a tervezettnél.

Angela Merkel német kancellár ígéretet tett, hogy a német elnökség alatt, 2020 végéig lezárja a Magyarországgal szemben indított hetes cikkely szerinti eljárást.

A Századvég vezető elemzője szerint az eljárás lezárása az egész Európai Unió érdekét szolgálná, mert mindaddig, amíg erre fókuszálnak, elvonják az energiát és időt azokról a kérdésekről, amelyek ezzel szemben égetőek lennének, mint például a migráció kezelése vagy a koronavírus-járvány hatásai következtében a gazdaság helyreállítása.


A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.

A címlapfotó illusztráció.