×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megfertőződött a bolíviai külügyminiszter is

 

Megfertőződött koronavírussal Karen Longaric bolíviai külügyminiszter – közölte hétfőn a latin-amerikai ország külügyminisztériuma.

A külügyi tárca közli, hogy Karen Longaric Covid–19-tesztet végzett, amelynek eredménye pozitív lett” – olvasható a nyilatkozatban, amely szerint a tárcavezető tünetmentes. A tájékoztatás szerint a külügyminiszter az otthonában vonul karanténba.

Longaric a bolíviai kormány hatodik tagja, aki megfertőződött a koronavírussal. Jelenleg María Eidy Roca egészségügyi miniszter, Jorge Oropeza bányászati miniszter, Óscar Ortíz gazdasági miniszter, Álvaro Coimbra igazságügyi miniszter és Yerko Núnez, az elnök kabinetfőnöke került karanténba.

Bolívia ideiglenes elnöke, Jeanine Ánez csütörtökön jelentette be, hogy pozitív lett az ő koronavírustesztje is, de jól van, és másoktól elkülönítve dolgozik.

A 11 milliós dél-amerikai államban eddig 48 187 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 1807-en hunytak el a kórban. Bolíviában, dacára a korán foganatosított járványügyi intézkedéseknek, az utóbbi hetekben ismét növekedett a fertőzöttek száma.