×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Brit belügyminisztérium: Az új bevándorlási szabályok előnyben részesítik az angolul jól beszélőket és a büntetlen előéletűeket

 

A magas szakképzettségű, angolul jól beszélő, jól fizető állásajánlattal érkező bevándorlók számíthatnak a legelőnyösebb elbírálásra a jövőre életbe lépő új, pontozásos brit bevándorlási szabályozás alapján, amelyből hétfőn ismertetett további részleteket a londoni belügyminisztérium.

A 130 oldalas összeállításból kiderül az is, hogy a 2021. január 1-én életbe lépő – az Európai Unióból és az EU-n kívüli országokból érkezők bevándorlási kérelmeit jórészt azonos feltételekkel elbíráló – szabályrendszer alapján visszautasítható lesz azoknak a letelepedési kérelme, akiket korábban valamely bűncselekmény miatt tizenkét havi vagy ennél hosszabb szabadságvesztésre ítéltek.

Megtagadható a bevándorlás azoktól is, akik folyamatosan bűnöző életmódot folytatnak.

A szabályozási elvek alapján az egyes megszabott kritériumok teljesítésével legalább 70 pontot össze kell gyűjtenie a külföldi kérelmezőnek ahhoz, hogy letelepedési és munkavállalási folyamodványát a brit hatóságok jóváhagyják.

A címlapfotó illusztráció.