A fehérek félállati lények a Black Lives Matter-társalapító szerint

 

A Black Lives Matter-mozgalom egyik társalapítója szerint a fehér emberek valójában félállati lények, és genetikailag defektesek is.

Az elméletet az aktivista egy genetikai magyarázattal is megpróbálta levezetni, amibe belekeverte az emberek bőrszínéért felelős melanint is – közölte a V4NA.com.

A megdöbbentő poszt Yusra Khogalitól, a torontói Black Lives Matter társalapítójától származik. A fekete bőrű nő arról ír, hogy a fehér emberek félállatok, és súlyos genetikai defektekkel rendelkeznek. Ennek igazolására levezetett egy genetikai magyarázatot a melanintermelésről, amely az embereknél a bőr, a haj és a szem színéért felelős.

A melanint termelő melanociták száma nagyjából mindenkinél azonos, de az egyes rasszokban más-más mennyiségű pigmentet termelnek, így alakul ki az eltérő bőrszín.

Az aktivista korábbi bejegyzését most James Lindsay osztotta meg a Twitteren. Az írás szerint a fehér emberek teste elnyomja a melanintermelést, és emiatt lesznek genetikailag defektesek.

Az aktivista 2016-ban azt írta ki a Twitterre, Allah adjon neki erőt ahhoz, hogy ne ölje meg a férfiakat és a fehér embereket. Akkor a BLM társalapítója azzal próbált mentegetőzni, hogy ezt hirtelen felindulásból írta, és egyben azt is sajnálattal tapasztalta, hogy a posztja nagyobb média figyelmet kapott, mint a BLM mozgalma.