×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Videó – Bécsben újra növekszik a fertőzöttek száma

 

A koronavírus-fertőzésen már átesettek száma nem jelent akadályt egy esetleges második hullámnak, illetve a jelenlegi hullám újabb csúcspontjainak – jelentette ki a genfi sajtótájékoztatóján Michael Ryan, az Egészségügyi Világszervezet veszélyhelyzeti igazgatója.


Ryan szerint még nem biztos, hogy a járványnak lesz második hulláma, ami sok országban jelenleg történik, az az első hullám újabb csúcspontja. Kijelentette: valamennyi országnak azt tanácsolják, hogy folytassák a helyzet megfigyelését, és tartsák készenlétben az egészségügyi rendszert a nagyszámú beteg ellátására.

Noll Katalin tudósító elmondta, Bécsben és Felső-Ausztriában növekszik a legnagyobb mértékben Ausztriában a koronavírus-fertőzöttek száma. Országos szinten egyik napról a másikra a százat is meghaladja az új fertőzöttek száma.

Hozzátette, a legtöbben Bécsben fertőződtek meg. Felső-Ausztriában szintén magas a fertőzések száma, ezért öt járásban bezárták az iskolákat. Ez egyébként több száz intézményt és százezer gyermeket érint.