×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Globális online konferenciát tartanak a sportújságírás világnapján

 

Globális, online konferenciát tart csütörtökön (ma) délután a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) abból az alkalomból, hogy július 2-a a Sportújságírás Világnapja.

A tanácskozás magyar idő szerint 14 órakor kezdődik. Előzetesen 133 ország szakemberei jelezték részvételi szándékukat, s a cél az, hogy több mint 500 sportújságíró jelenjen meg egyszerre az online térben.

Az AIPS első e-konferenciáján aktuális és a szakmát globálisan érintő kérdések megvitatására kerül sor, elsősorban a koronavírus-járvány tükrében. A szervezésben Csisztu Zsuzsa, a szervezet végrehajtó bizottságának magyar tagja is aktívan részt vett.

Úgy gondoljuk, hogy az összejövetel fordulópont lehet a hivatásunk számára ebben a történelmi időszakban: az öt kontinens vezető sportmédia-képviselőivel megbeszélhetjük a problémáinkat, megoldásokat kereshetünk és ez mindannyiunkat arra ösztönözhet, hogy megvédjük a szakmánkat és a függetlenségünket, továbbá fejlesszük a munkakörülményeinket” – fogalmazott előzetesen Gianni Merlo, az AIPS olasz elnöke.

Köszöntője után elhangzik majd a díszvendég Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének üzenete, és az amerikai, európai, afrikai, ázsiai, valamint óceániai sportújságírók képviseletében is felszólalnak neves szakemberek. Evelyn Watta, az AIPS kenyai alelnöke "Rasszizmus a sportban" címmel tart előadást.

A konferenciára a szövetség által megjelölt linken lehet előzetesen regisztrálni.

A Nemzetközi Sportújságíró Szövetséget a párizsi olimpia megnyitóját megelőzően, 1924. július 2-án alapították. Jelenleg több mint 9500 tagja van világszerte.

Az AIPS legutóbbi, 83. kongresszusát februárban, Budapesten tartották.

A címlapfotó illusztráció.