×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Többen meghaltak a dél-mexikói földrengésben

 

Legalább öten meghaltak a Mexikó déli részén helyi idő szerint kedd reggel történt nagy erejű földrengésben, a földmozgás több települést elzárt a külvilágtól, károk keletkeztek még az epicentrumtól több száz kilométerre fekvő Mexikóvárosban is.

(Fotó: EPA/Oscar Mendez)

A 7,5-ös fokozatú földrengés epicentruma Oaxaca államban volt, a fővárostól, Mexikóvárostól több mint 700 kilométerre délkeletre, a Csendes-óceán partján található Crucecita település környékén. A rengés fészke 5 kilométeres mélységben volt.

A híradások szerint a földmozgást Mexikóvárosban is érezni lehetett, több mint harminc épületben keletkeztek kisebb károk.

Az első nagy rengés után több mint 140 kisebb utórengés volt, köztük egy 5,6-os fokozatú is.

A földmozgás miatt keletkezett kőomlások hegyvidéki utakat zártak el Oaxaca város és a partvidék között. A mentőcsapatok egyelőre nem tudtak eljutni az összes, földrengés sújtotta faluba, ezért félő, hogy az áldozatok száma növekedni fog.


Megmozdult a föld Mexikóban

Az epicentrum közelében fekvő településeken egy kórház és több templom, valamint számos lakóház súlyosan megrongálódott, megszűnt az áramszolgáltatás.

A 2017. szeptember 19-én történt 7,1-es erejű földrengésben 369-en haltak meg Mexikóvárosban és az ország déli, továbbá középső részén. A napra pontosan 32 évvel korábban, 1985. szeptember 19-én az ország középső részét megrázó 8,1-es erejű földrengés több mint 10 ezer áldozatot szedett, elsősorban a fővárosban.