×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Leáll a Sun Express német vállalata

 

A Lufthansa és a Turkish Airlines 2011-ben hozta létre a légitársaságot, és főként charter járatokat üzemeltetett, majd később az Eurowings kölni bázisáról induló, hosszútávú járatokat is teljesített. Húsz gépből álló flottájával 48 célállomásra közlekedett.

Leáll a Lufthansa és a Turkish Airlines közös vállalkozásának német leányvállalata, a Sun Express Germany, a céget felszámolják – közölte a Lufthansa kedden. A társaság a Lufthansa, mint fő tulajdonos döntése értelmében rövidesen leállítja az üzemelést, és intézkedik a cég felszámolásáról. Az érintett utasokat más járatokra foglalják át.

A német társaság főként mediterrán üdülő központokba teljesített járatokat Boeing 737-800-asokkal, és néhány járatot a Lufthansa diszkont leányvállalatának, az Eurowingsnek is teljesített. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a megszűnő járatok közül mennyit vesz át a Lufthansa. A Törökországban bejegyzett másik társaság üzeme zavartalan marad, továbbra is teljesít majd járatokat Törökország, illetve Németország, Ausztria és Svájc között.

A társaságot 2011-ben hozták létre, és főként charter járatokat üzemeltetett, majd később az Eurowings kölni bázisáról induló, hosszútávú járatokat is teljesített. Húsz gépből álló flottájával 48 célállomásra közlekedett. A leállás előtt 1200 dolgozója volt a cégnek, jövőjükről már megkezdték a tárgyalásokat a szakszervezetekkel.

A címlapfotó illusztráció.