×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Twitter törölte Trump oldaláról a Floyd megemlékezéséről szóló videót

 

A Twitter pénteken törölte Donald Trump amerikai elnök oldaláról a minneapolisi rendőrök durvaságának áldozataként meghalt George Floyd megemlékezéséről szóló videórészletet.

A kaliforniai székhelyű közösségi médium a döntést azzal indokolta, hogy a minneapolisi egyetemen felravatalozott Floydra emlékező ünnepség videójának „szerzői jogai” vannak és „a szerzői jogok tulajdonosának” kérésére törölték a videót.

Közleményében a médiacég leszögezte:„szerzői jogi politikánk értelmében a szerzői jog tulajdonosa vagy felhatalmazott képviselője által nálunk bejelentett érvényes szerzői jogi panaszoknak helyet adunk”.
Az ügyvéd, aki benyújtotta a Twitterhez a kifogást, nem kívánta feltárni, hogy kinek a megbízásából cselekedett.

A videó, amely egy csaknem négyperces összeállítás a több órán keresztül tartott megemlékezésről, mindazonáltal Trump YouTube-csatornáján továbbra is látható.

Az amerikai elnök és a Twitter között nem ez az első vitás ügy. Néhány nappal ezelőtt ez a közösségi platform Trump két bejegyzését is megjelölte, mint hamis hírt. Az egyik bejegyzés arra hívta fel a figyelmet, hogy a levélben történő szavazásnak megvannak a veszélyei, és alkalmat adhat a novemberi elnökválasztáson előforduló esetleges csalásokra.

A Twitter - miután hamis hírként megjelölte a bejegyzést - egy olyan linket adott meg, amely a köztudomásúan a demokraták mellett elkötelezett CNN hírtelevízió egyik riportjához vezetett.

A közösségi platform a napokban törölte az elnöknek azt a bejegyzését is, amelyben a tüntetésekre utalva úgy fogalmazott: „amikor a fosztogatás megkezdődik, a lövöldözés következik”.

A Twitter a bejegyzést úgy értelmezte, mintha az elnök az erőszak mellett tette le volna a voksát.

Egy másik közösségi platform, a Snapchat, hasonló szabályozással lépett fel Trump ellen, és a napokban eltávolította Trump fiókját az egyik, új tartalmakat népszerűsítő szekciójából. A moderátor arra hivatkozott, hogy nem akarja a „rasszista erőszakra” ösztökélő hangokat felerősíteni.