Több mint 2500 külhoni gyerek vett részt a Miénk a város! online játékban

 

Rekordszámú versenyző, több mint 2500 külhoni gyerek vett részt a nemzetpolitikai államtitkárság által meghirdetett Miénk a város! online játékban, amely péntek éjfélkor zárult – közölte az államtitkárság kedden.

A játékot nyolcadik éve hirdeti meg a nemzetpolitikai államtitkárság, idén a szokásos őszi kezdés helyett már áprilisban elindult a vetélkedő.

A közlemény szerint a játék indításának őszről tavaszra való átütemezésével


az volt a cél, hogy segítséget nyújtsanak a külhoni területeken a járványhelyzet miatt otthonaikban tartózkodó kisgyerekes családoknak,

akik a játékon keresztül tartalmas időt tölthettek együtt – ismertették.

A játékban 6-10 év közötti külhoni gyerekek – óvodások és kisiskolások – vettek részt, akik nyolc héten át, április 3-tól május 29-ig online feladatokat oldottak meg.

A résztvevők száma minden eddigi rekordot megdöntött: több mint 2500 gyerek kapcsolódott be, akik 60 ezer feladatot oldottak meg az elmúlt hetek során.

A legjobban szerepelt száz gyerek 100 ezer forint értékű Csodasarkot – értékes könyv-, valamint fejlesztő játékcsomagot – nyer

saját közösségének, de a Csodasarkot nem nyerő játékosok is értékes jutalomban részesülnek.

Az idei vetélkedő rendhagyó volt: több feladat arra fókuszált, hogy a gyerekek is megértsék, mi zajlik jelenleg a világban és a járványhelyzetet maguk is megértéssel és fegyelmezetten kezeljék – közölte az államtitkárság.