×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nógrádi: Megerősödve került ki a német kormány a koronavírus-válságból

 

Megerősödve került ki a koronavírus-válságból az Európai Unió soros elnökségét július elsejétől betöltő Németország – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 csatorna vasárnap esti műsorában.


Megerősödve került ki a koronavírus-válságból az Európai Unió soros elnökségét július elsejétől betöltő Németország – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Nógrádi György szerint Angela Merkel német kancellár kiválóan menedzselte végig a járványidőszakot.

Németországban a betegek 85-90 százaléka felgyógyult, a nyolcezer körüli haláleset pedig kezelhető szint az ország méretéhez és az olasz vagy a spanyol helyzethez képest.

Hozzátette: a német kancellár népszerűsége jelenleg közelíti az elmúlt évtizedek kereszténydemokrata vezetésének népszerűségét.

Arról is beszélt: július elsején Németország váltja Horvátországot az uniós elnökségben. Mottójuk ambiciózus: közösen ismét erőssé tenni Európát.

Stratégiai céljaik között első helyen a koronavírus-járvány megállítása szerepel, ezt követi a gazdaság beindítása – ami kulcskérdés Németországban –, a Brexit következményei, a zöldek klímakövetelései, valamint a migráció – ismertette.

Nógrádi György hangsúlyozta: Németország a féléves elnökséget arra használná ki, hogy helyreállítsa  „megcsappant tekintélyét” Európában, biztosítsa a gazdasági vezető szerepét, elsősorban Franciaországgal szemben.