×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kettős tüdőátültetés mentette meg egy 18 éves Covid-19 beteg életét

 

Sikeres kettős tüdőátültetéssel mentették meg egy fiatal férfi életét, akinek tüdejét szinte elpusztította az új koronavírus – jelentette be milánói Policlinico Kórház.

A beteg, aki a járvány kezdete előtt két héttel töltötte be 18. életévét, és akit 58 napon át gépekkel tartottak életben, most már „teljesen magánál van, együttműködik és folyik a rehabilitációja” – közölték orvosai csütörtökön.

A beteg fiatal és teljesen egészséges volt az előtt, hogy március elején megfertőződött a koronavírussal. A Covid-19-betegség helyrehozhatatlan károkat okozott a tüdőn – írták közleményükben.

„Kapcsolatba léptünk Csen Csin-ju kínai professzorral, akit személyesen ismerünk, és akivel megvitattuk az esetet, mivel ő már előttünk találkozott ilyen problémával” – mondta Mario Nosotti professzor, a kórház mellkasműtéti és tüdőtranszplantációs osztályának az igazgatója.

A kórház közölte, hogy a bécsi Orvostudományi Egyetem és az AKH kórház orvosai is végrehajtottak hasonló műtétet, a koronavírus által súlyos tüdőkárosodott 45 éves beteg életét mentették meg így a múlt hónapban.