×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ukrajnában is felfigyeltek arra, ahogy Magyarország kezelte a járványt

 

Nagy figyelmet kapott Ukrajnában az, ahogy Magyarország kezelte a koronavírus-járványt – mondta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója szerda reggel az M1-en.


A műsorban arról beszéltek, új fejezet kezdődik a szervezet ukrajnai munkájában, miután együttműködési megállapodást írtak alá Kárpátalja kormányzójával. A humanitárius akciókon túl a járványkezelés magyarországi tapasztalatait is megoszthatják – hangzott el.

Lehel László a műsorban azt mondta, a segélyszervezet számára alapvető fontosságú, hogy olyan környezetben dolgozhassanak, ahol értik és segítik a munkájukat. Kárpátalján már 18 éve jelen vannak, és úgy tűnik, hogy az eddig befektetett munka most megtérül – fűzte hozzá.

Az ukránok szívesen küldenének egy orvos csoportot, hogy megfigyeljék a magyar járványkezelési gyakorlatokat, a látogatásra a következő hetekben sor is kerülhet – tette hozzá.

Ugyanakkor az együttműködés más területekre is kiterjed, mint például a szociális szférára és a segélyezési akciókra is – mondta Lehel László.

A címlapfotó illusztráció.